De Vereniging

svcassidy-logo-svcassidy

Onze schietclub heeft ongeveer 40 actieve leden. Zij beoefenen allemaal de edele kunst van de schietsport met een zeer uiteenlopend assortiment aan vuurwapens. Dit loopt van hypermodern tot vuursteenwapens en alles wat daar tussen zit.

Onze vereniging maakt op de vrijdagavond gebruik van de schietbaan te Spijk (Groningen).

Onze vereniging steunt op vier belangrijke pijlers, dit zijn: Organisatie, Communicatie, Discipline en Teamgeest. Naast onze pijlers hechten wij ook veel waarde aan vrijheid, uiteraard wel binnen de scherpe regels die binnen de schietsport gelden.

Wij beoefenen de schietsport op de vrijdag avond van 20:00 tot 22:00 dit doen we op een accommodatie in Spijk die wij huren als vereniging. Wij zijn als vereniging aangesloten bij de (KNSA) Koninklijke Nederlandse Schutters Associatie.

SV Cassidy – Geschiedenis

S.V. CASSIDY is opgericht in 1974, notarieel op 28 januari 1983 en ingeschreven bij de K.v.K. onder nr. 40045168 door :

  • J. Slag – (Voorzitter)
  • J.G. Slag (senior) – (Penningmeester)
  • Harry Overakker(Secretaris)
  • Jan H Klooster – (Bestuurslid)
  • Geert Rust – (Bestuurslid)

De verenigingsnaam is gekozen door Johannes Gerardus, roepnaam Gerard Slag, die een fan was van de figuur van Hopalong Cassidy, een door Clarence E. Mulford in 1904 verzonnen cowboy. Diens boeken werden verfilmd vanaf 1935 met William Boyd in de hoofdrol en een bijrol voor de witte hengst Topper.

Onze schietbaan beschikt over banen van 25 meter (alle Kalibers) , 50 meter (kleinkaliber geweer) en 100 meter (alle kalibers). Mocht U geïnteresseerd zijn, dan kunt U contact opnemen met het bestuur (of met een van onze leden mee komen) om kennis te maken met de schietsport. Wij zijn geen hele grote vereniging, hier kiezen we bewust voor. Persoonlijker en beter contact is wat hier uit voort vloeit. Voor een eventueel lidmaatschap dient U 18 jaar of ouder te zijn en van onbesproken gedrag zijn. Dit moet U kunnen aantonen door middel van een Verklaring Omtrent Gedrag (V.O.G.). Dit is bij iedere schietvereniging noodzakelijk. Wij helpen U uiteraard met het invullen van het formulier, het formulier is hier te downloaden.

Heeft u interesse of wilt u meer weten over de schietsport? Neem vrijblijvend contact met ons op en kom eens een keer kijken.

Met vriendelijke groeten,

Bestuur S.V.Cassidy